Ke konci prázdnin se mi naskytla příležitost otestovat denní menu v restauraci starobrněnského pivovaru. A jak to dopadlo?

Na zahrádce je dost míst k sezení a většina jich je zastíněna slunečníky, což se v parném poledni hodí. Zajímavým prvkem je výčep uprostřed terasy, odkud se ke stolům nosí nápoje. Pivaři ocení štědrou nabídku zlatavých moků různých typů a značek.

Na dřevěnou lavici na zahrádce jsme s kamarádkou usedly kolem půl druhé odpoledne. Z denního menu už se v tuto dobu dalo objednat pouze jediné jídlo, vepřový hřbet na houbách s pečenými bramborami. K jídlům z denního menu je v ceně zahrnuta i polévka, kterou v ten den reprezentoval tradiční vývar.

K dennímu menu se v pivovarské restauraci dá objednat pití za zvýhodněnou cenu, já jsem se ale rozhodla dopřát si něco lepšího a zvolila jsem točený cider. Dost mě potěšila štědrá dávka ledu a sklenice o objemu 0,5 l.

Po chvilce nám na stole přistál horký vývar - oukej, bylo mi sice horko, ale polívka má být horká, jak říká moje mamka. Bylo v něm hodně zeleniny, knedlíčků i krupicových noků - chutnal jako domácí a nepotřeboval dochucovat, paráda.

Hlavní chod dorazil vzápětí. Foodstyling byl trošku divoký, ale číšník se za něj omluvil (mně se to po cestě trošku rozsypalo :). Maso bylo dobře okořeněné, stejně tak houby. Pečené brambory ve slupce byly díkybohu dobře osolené a všechny chutě se doplňovaly.

Celkové hodnocení

V Pivovarské restauraci Starobrno si na denním meníčku stopro pochutnáte, ale trošku si připlatíte (132 Kč). Každopádně se tu denní menu rozhodně nešidí, jak tomu bývá jinde. Podle jídelníčku na webových stránkách si tu někdo dokonce dává práci s vymýšlením zajímavých jídel, takže já dávám lajk a určitě se zase zastavím.