Neapolská pizza se v roce 2017 dostala na seznam světového dědictví UNESCO. A v roce 2019 dorazila i k nám do Brna. Wohou!

Nová pizzerie Doe Boy na brněnské Štefánikově ulici zahájila testovací provoz na konci prosince a my jsme se po omrknutí jejich Instagramu rozhodli zajít sem na pozdní oběd. A taky nás už omrzela ajfounová simulace, kde pečete pizzu pro ty nejdivnější zákazníky (I want a pizza that looks like a ladybug! nebo I need a pizza with nothing on it.).

Do Doe Boy se dostanete nenápadnými dřevěnými dveřmi a hned u vstupních schodů je vám jasné, že jste v pizzerii – pizzy se tu totiž rovnou posílají do velké cihlové pece.

Dorazili jsme asi dvě minuty po otevření a to už v Doe Boy začínalo být trochu rušno. Spousta míst byla zarezervována, ale naštěstí až na později a tak jsme se posadili v příjemném cihlovém interiéru pod okno do ulice.

Na menu pizzerie Doe Boy jsme si v době naší návštěvy mohli vybrat ze šesti druhů pizzy, od klasické Margherity až po zajímavější kombinaci s italskou klobásou a brokolicí. Nabídka se ale rychle rozrůstá a dnes jsem na Instagramu zahlédla dokonce zmínku o veganské pizze.

Martin si vybral pizzu Funghi s hříbky a já pizzu s mortadellou a pistáciovým pestem, která mě na Instagramu nalákala k návštěvě.

Objednávka na festovní dřevěný stůl dorazila dřív, než byste řekli "Gorlami".

via GIPHY

Porce se nám nejdřív zdála malá, ale nakonec jsme byli rádi, že jsme ji dojedli. Nadýchané okraje vypadaly famózně a všechny ingredience krásně voněly. Moje těsto dokonce uprostřed párkrát zakřupalo a použitá rajčatová omáčka i mozarella byly prostě eccezionale.

Navíc nás potěšil dostatek ubrousků na stole, na což podniky prodávající jídlo dost často zapomínají. A i když pan Špaček radí jíst pizzu příborem (a chlebíčky nejíst vůbec), nám se to zas tolik neosvědčilo. Příště bychom se raději jako správní Italové zaliskali od pizzy od hlavy k patě, protože jedině tak bychom se vyhnuli soustům samotného těsta ukrojeného příborem. Pizzy v Doe Boy se totiž servírují nenakrájené (ale jsme si jisti, že kdybychom o nakrájení požádali, bylo by nám vyhověno). I tak v nás ale obě pizzy zahučely během pár minut a my už se těšíme na další návštěvu.

Co bychom v pizzerii Doe Boy zlepšili:

  • krájení pizzy alespoň na čtvrtiny
  • více oblohy na pizze (moje pizza s mortadellou byla na instagramové fotce plná šunky, zatímco já jsem obdržela pizzu s menší dávkou šunky i pesta – a protože mě zrovna tato fotka do podniku přitáhla, ocenila bych stejnou verzi)

Neapolská pizzerie Doe Boy Brno – adresa

Doe Boy Brno – otevírací doba

Zatím nepravidelná, pro aktuální informace doporučujeme sledovat Instagram.

Doe Boy Brno – sociální sítě

Pizzerie Doe Boy Brno – fotogalerie