Chodil jsem okolo a kladl jsem si otázku. Co tak asi může přijít po Nebeském mlýnu a po Molínu? Je tu další pokus na stejném místě jménem Charlie's Mill a jsem mile překvapen.

Celkový dojem

Charlie's Mill je pěkná restaurace s příjemným personálem a dobrým jídlem. Interiér působí luxusním dojmem a zároveň nechává prostupovat ven prvky původního stavení - mlýna.

Doporučuji sednout si k oknu, je to pohodlnější než sezení uprostřed - chodí kolem vás méně lidí. Někdy se dá sednout i do zadní části restaurace (dveře jsou otevřené buď podle nálady personálu nebo podle obsazenosti restaurace), je tam větší soukromí. Když je teplo a hezky, tak má Charlie's Mill i hezkou zahrádku s prvky původního mlýnu.

Hodnocení

8/10

Polední (denní) menu

Do restaurace jsem v mém každodenním nabitém rozvrhu nakoukl v čase oběda. Ochutnal jsem tzv. tip restaurace - dražší variantu denního menu (cca 150 Kč + polévka). Dobře hodnotím také přítomnost více lidí z obsluhy. Nemusel jsem dlouho na nic čekat. Vše proběhlo tak, jak má.

Před hlavním chodem jsem si dal zeleninovou polévku. Na stůl mi byla donesena během chvilky. Přiznám se, že jsem chvíli váhal. Nebylo to ozdobeno žádnými bylinkami, jak to většinou bývá, a vizuálně to působilo trošku jako naředěná UHO. Jakmile jsem si dal první sousto, všechny mé obavy se rozplynuly a já si mohl užívat výbornou chuť silného zeleninového vývaru. Zelenina byla nasekána na malé kostičky a bylo jí tam hodně. Uvařená byla tak akorát, takže se rozplývala v ústech. A co se týče dochucení (sůl atp.), bylo to také v pořádku. Super!

Po chvíli čekání mi donesla paní servírka tagliatelle s ricottou, liškami a kousky hovězího masa, zdobené rukolou.

Těstoviny byly povedené a krásně na sebe vázaly dobrou ricottovou omáčku. Hovězí maso bylo tak akorát - ani tvrdé, ani měkké.

Byl jsem spokojený.

Káva

Po výborném obědě jsem si dal ještě kávu. V restauraci Charlie's Mill mají kávu Julius Meinl. Mně osobně chutná. Dokonce byl i nahřátý hrnek.

Závěrem

Když restauraci Charlie's Mill srovnám s původním snažením, které neslo název Molíno, tak je to určitě změna k lepšímu. Vyladili interiér a zlepšili kvalitu jídel. Ale hlavní palec nahoru mají ode mne za to, že jsem už nemusel čekat celé věky na jídlo a poté na zaplacení. To byl hlavní důvod, proč jsem přestal (zejména na obědy) do této restaurace kdysi chodit.

Řekl bych, že i jídlo je zase o kus dál a chuťově lepší. Kamarád, se kterým jsem byl v Charlie's Mill na obědě, si dal jasmínovou rýži s kari a kuřecími kousky a byl také velmi spokojený.

Fotogalerie