Do jindřichohradecké restaurace Udírna si zajděte na dobrý kus masa. Zvažte ale rezervaci, bývá tu dost narváno :)

Na Udírnu jsme narazili na TripAdvisoru, kde měla pěkná hodnocení. A protože máme rádi maso, vybrali jsme si Udírnu pro pozdní oběd po prohlídce jindřichohradeckého muzea fotografie a moderních médií.

Interiér

Udírna je menší restaurace se dvěma podlažími. Hned za dveřmi je pár stolů a otevřená kuchyně, kde můžete sledovat přípravu jídel. Po schodech dolů se dostanete do další části, kde jsou stoly pro více lidí a kde interiéru vévodí kamenné obložení. Součástí restaurace je i zahrádka. My jsme seděli v části pod schody, protože když jsme přišli, byla restaurace nacpaná k prasknutí. Po chvíli se ale celá spodní část uvolnila a tak jsme měli soukromí.

Dojem nám trochu kazila pouze obsluha, která měla vedle našeho stolu uložená ochucovadla (a chodila si pro ně asi tak třikrát každých deset minut :).

Nabídka restaurace Udírna

V Udírně mají přehledný, ale docela obsáhlý jídelní lístek. Určitě si tu vybere každý. My jsme výjimečně neměli chuť na steak. Steaková nabídka v Udírně má být ale specialitou podniku - tak snad příště :)

Abychom se o steak úplně neochudili, vybrali jsme jako předkrm hovězí kousky z grilu. Druhý předkrm byl carpaccio z červené řepy. Oba předkrmy byly dobré, hovězí kousky byly šťavnaté, chyběl k nim jenom kousek pečiva.

Martin si jako hlavní chod vybral specialitu Udírny, žebra s medovo-šalvějovou omáčkou, a já burger s chedarem. Žebra byla super a bylo na nich dost masa, žádné vysušené kosti. Burger byl šťavnatý a měl tak akorát ingrediencí - často se totiž stává, že v restauracích do burgerů nacpou všechno, co jim přijde pod ruku. V burgeru z Udírny nechali vyniknout chuť dobrého hovězího, a tak to má být. Trochu mě překvapilo, že k burgeru nebyly hranolky. Ale řeknu vám tajem - porce byla tak velká, že to vůbec nevadilo :)

Dezert jsme si nemohli odpustit - a tady vám vyzradím další tajem. Takové perfektní créme bruleé aby v Brně člověk pohledal!

Celkové hodnocení

V Udírně jsme byli moc spokojení a navíc nás potěšila cena za celý oběd (cca 650 Kč). Za pět fajnových jídel a dobrých pitíček včetně polabského cideru jsme zaplatili v Udírně tak o třetinu míň, než bychom za tolik jídla dali v Brně - a to se vyplatí. Dokonce natolik, že jim odpouštíme i přirážku k ceně za platbu kartou :)

Mapa

Fotogalerie